Eurytmiensemblet Metamorfose blev dannet ultimo 2016 og har siden optrådt med bl. a:
2017. ”Sange fra det inderste lag”. Eurytmiforestillingen ”Sange fra det inderste lag” med musik af Chopin og digte af Ulrikka S. Gernes var Eurytmiensemblet Metamorfoses første projekt.
Forestillingen er udviklet og koreograferet af Eurytmiensemblet Metamorfose ved eurytmisterne Anette Nielsen og Lisbeth Christoffersen samt pianist Hans Andersen; endvidere medvirkede recitator Leander Nybo.
Forestillingen blev uropført i maj 2017 i ”Litteraturhaus” på Nørrebro i København som åbne forestillinger. Forestillingen blev ligeledes opført som en række lukkede forestillinger på skoler og institutioner på Sjælland.
2018. ”Barok og Moderne ”. Eurytmiensemblet Metamorfose deltog i forestillingen ”Barok og Moderne ” arrangeret af Ny Musik Birkerød på Mantzius Gården i Birkerød.
Ensemblet deltog med eurytmist Annette Nielsen og pianist Hans Andersen med bl.a. stykkerne:
- ”Pergolato” i samarbejde med fløjtenist Michala Petri (musik af komponist Axel Borup-Jørgensen; koreografi af eurytmist Anette Nielsen),
- ”Eurytmia” (musik af komponist Mogens Christensen; koreografi af eurytmist Anette Nielsen)
- ”Echi di una passacaglia” (musik af komponist Bo Andersen; koreografi af eurytmist Anette Nielsen)
2019. “Nyt ! Nyt” Eurytmiensemblet Metamorfose deltog i forestillingen ”Nyt ! Nyt” arrangeret af Ny Musik Birkerød på Mantzius Gården i Birkerød.
Ensemblet deltog med pianist Hans Andersen og eurytmisterne Annette Nielsen og fem af hendes elever fra 6. klasse på Rudolf Steinerskolen i Kvistgård med bl.a. stykkerne:
- ”Pergolato” i samarbejde med fløjtenist Michala Petri (musik af komponist Axel Borup-Jørgensen; koreografi af eurytmist Anette Nielsen).
- Stykkerne ”Edderkoppens spadsertur” og ”Edderkoppen spinder sit spind” (musik af komponist Anders Nordentoft; koreografi af eurytmist Anette Nielsen og hendes elever fra 6. klasse på Rudolf Steinerskolen i Kvistgård).
”Chaconne”. Eurytmiensemblet arbejdede endvidere med eurytmistykket ”Chaconne” med musik af Carl Nielsen som et forstudie til en fuld Carl Nielsen forestilling “Utroligheds frø”.
Eurytmistykket Chaconne er koreograferet og instrueret af Ph.d. Göran Krantz.
I eurytmistykket Chaconne medvirkede eurytmisterne Anette Nielsen, Charlotte Krantz og Lisbeth Christoffersen samt pianist Hans Andersen.
Eurytmistykket Chaconne blev opført som et dagligt programpunkt på Dansk Lærerstævne på Rudolf Steinerskolen Vidar i Gentofte over tre dage.
“Utroligheds frø”. Eurytmiforestillingen ”Utroligheds frø” med musik af Carl Nielsen og digte af Ole Sarvig, Paul la Cour og Ulrikka S. Gernes var premier klar i efteråret 2019.
Forestillingen er udviklet og koreograferet af Eurytmiensemblet Metamorfose ved eurytmisterne Anette Nielsen, Charlotte Krantz og Lisbeth Christoffersen samt pianist Hans Andersen.
Ph.d. Göran Krantz har koreograferet og instrueret stykket ”Chaconne” og flere af de andre stykker, der indgår i “Utroligheds frø”.
I Forestillingen medvirkede eurytmisterne Anette Nielsen, Charlotte Krantz, Lisbeth Christoffersen, pianist Hans Andersen, fløjtenist Marie Sørensen, harpenist Sofie Guillois Larsen samt sopran og recitator Lisbeth Ghisler-Solvang.
Forestillingen blev uropført i september 2019 i ”KU.BE” på Frederiksberg i København som åbne forestillinger. Forestillingen blev ligeledes opført som en række lukkede forestillinger på skoler og institutioner på Sjælland.
Se Chaconne her tryk på linket ->
2020. Som følge af Corona-epidemiens hærgen måtte Eurytmiensemblet Metamorfose aflyse fire planlagte forestillinger med ”Utroligheds frø” i foråret 2020.
År 2021
2021 4. og 8. september
“Drengen der blev bortført af Havfruen et færøsk folkeeventyr“
Eurytmiensemblet Metamorfose er i fuld gang med at øve på forestillingen ”Drengen der blev bortført af Havfruen” efter et færøsk folkeeventyr et rigtig familieeventyr med trolde, kæmper og en jomfru holdt i fangenskab med trolddom og en dreng der bliver bortført af en havfrue. Alt ender i fryd og gammen da drengen efter mange dramatiske og farefulde prøvelser får befriet jomfruen og gifter sig med hende. ”Og sidst man hørte fra dem, kom de godt overens” som er den færøske udtryk for vores ”De levede lykkeligt til deres dages ende”.
I forestillingen deltager hele eurytmister hvoraf 6 er piger fra 8. kl. på Rudolf Steinerskolen Kvistgård og Kristofferskolen i Roskilde; desuden en sprogformer/storyteller og to musikere med så spændende instrumenter som accordeon og bratsch mv. fremtryller den rette dramatiske stemning. Bag scenen arbejder en kunstnerisk assistent, scenografer, koreografer og lysmand ihærdigt på at understøtte udfoldelserne på scenen og i ”orkestergraven”.
Forestilling vises i to åbne forestillinger lørdag den 4. september kl. 11.00 og 15.00 på Nordatlantens Brygge, Strandgade 9, Christianshavn 1401, København K som et led i ”Nordatlantisk (NJORD) Festival, der står for udveksling af ”Kunst og Kultur fra Færøerne, Grønland og Island” , så der vil være rigtig meget at opleve på festivalen. (https://www.njordfestival.com/2021/da/programoversigt/)
Efterfølgende vises forestillingen den 8. september kl. 10.15 på Rudolf Steinerskolen Kvistgård for elever og børnehavebørn.
Marjatta 11 – 12 november 2021
Utrolighedsfrø
Forestilling Marjatta
Scene 1. Johan Sebastian Bach fra ”Goldberg variationer” Arie.
Toneeurytmi solo ved Charlotte V. Krantz.
Piano, Sanne Andersen.
Scene 2. Rudolf Steiner “In der Lichtesluft des Geisterlandes”
Lydeurytmi solo ved Charlotte V. Krantz.
Reciteres af Göran Krantz.
Scene 3. Johan Sebastian Bachs violinsonate 3. sats i A-mol.
Toneeurytmi solo ved Charlotte V. Krantz.
Violin, Helge Slaatto.
Scene 4. Paul La Cours digt ”Der er spændt vinger”
Lydeurytmi solo ved Lisbeth Anne Christoffersen.
Reciteres af Anette Nielsen.
Scene 5. Ludwig van Beethovens “Violinsonate nr. 6, 2. sats i A-dur”
Toneeurytmi solo ved Anette Nielsen
Violin, Helge Slaatto.
Piano, Sanne Andersen.
Scene 6. Ludwig van Beethovens “Violinsonate nr. 6, 3. sats i A-dur”
Violin, Helge Slaatto.
Piano, Sanne Andersen.
Scene 7. Ulrikka F. Gernes ”Fugle i mit rum”.
Lydeurytmi solo ved Anette Nielsen.
Reciteres af Lisbeth Christoffersen.
Scene 8. Carl Nielsens ”Tågen letter”.
Toneeurytmi duo med Lisbeth Anna Christoffersen og Anette Nielsen.
Violin, Helge Slaatto.
Piano, Sanne Andersen.
Scene 9. Carl Nielsens ”Chaconne”
Toneeurytmi trio med Charlotte V. Krantz, Lisbeth Anna Christoffersen og Anette Nielsen.
Piano, Sanne Andersen.
Introduktion ved koreograf Göran Krantz.